Friends

Insa McLean: Onze muzikale vriendin Insa woont in Aurich in Duitsland. We kennen haar van de vakanties in Denemarken waar ze ook al vele jaren komt en muziek maakt. Henk speelt met haar in de band "Nachbarn". Insa is een graag geziene gast op Ierse sessies; accordeon en tin en low whistle. Ook schrijft ze sinds jaren haar eigen muziek en teksten in het Duits en platduits. Dit laatste schept met ons als Groningers een band. Daarnaast een fijne gastvrouw (festival herbststimmung) en een prachtig mens. 

https://www.insamclean.de

Anje de Jong: Anje hebben we jaren geleden ontmoet in Vammen (Dk). Ze speelt prachtig viool. Spontane sessies met haar hebben geleid tot 'HSB and friends' deel 1 in 2017. Vandaar dat ze uiteraard ook weer is present was op HSB and friends deel 2. Anje speelt in de band Samoosara. Waarin ze Jiddische muziek maakt (met Friese tongval). Daarnaast zingt zo ook heel aardig.    

https://www.samoosara.nl/samoosara/

Ben Mooibroek:  Al vanaf 1975 onze (muzikale) vriend. Van 1975 tot ongeveer 2008 samen in de folkgroep Sistrum. Virtuoos op fluiten. Maakt met zijn zang en mandolinespel ons bluegrass repertoire compleet.  Ben was onlangs nog te zien en horen bij het project Noorderlicht.

Noorderlichthttps://noorderlichtproject.nl/

Jaap van Dijken: Jaap kennen we ook al lang. Ook vroeger wel eens meegespeeld in ons Sistrum tijdperk.  Jaap speelt accordeon in zijn band 'The  Musicboys'. Zij maken al decennia lang Middelstum en omgeving onveilig.

https://www.facebook.com/tmb.musicboys